COLLECTIE TE KOOP AUSTIN HEALEY 100/4

OVER DEZE CLASSIC

Deze Austin Healey 100-4 Le Mans uit 1955 combineert verbluffende looks met echte prestaties. Onze Le Mans is niet een van de eerste "M-modellen";. Dit prachtige exemplaar is een van de even zeldzame Healey 100-4s die destijds de volledige Le Mans conversiekit hebben ontvangen. Dus vergis u niet. Dit is een volwaardige Le Mans met alle toeters en bellen die bij de naam horen.
Onze "matching numbers" Healey heeft een plaats gekregen in het officiele Le Mans-register en wordt geleverd met een "British Motor Industry Trust" Heritage Certificaat. (Certificaatnummer 2022/1310) De wagen is dan ook "Mille Miglia eligible" De conversie van onze auto werd uitgevoerd in juli 1955. Ongeveer 640 "Le Mans" conversiekits werden verkocht aan Austin-Healey dealers of eigenaren van autos om standaard Austin Healey 100 sportwagens om te bouwen naar "Le Mans" specificaties.
De Le Mans conversie omvatte het uitrusten van de auto met een speciale aluminium kop, grotere carburateurs, een koude luchtbox, een high-performance nokkenas, luchtroosters op de motorkap en een leren riem over de motorkap. Bovendien heeft deze Austin Healey uit 1955 een overdrive.
De auto heeft momenteel een zeer aantrekkelijke combinatie van een Ivory/zwarte lak over een rood interieur en dak. Natuurlijk zijn de lak en alle chroom trim zeer presentabel. Het rode leren interieur vertoont geen ernstige tekenen van slijtage en alle schakelaars en meters werken volledig. De soft top en inzetramen zijn splinternieuw. Omdat de auto zeer goed is onderhouden, is de prestatie van de "Le Mans" gemodificeerde 2660 CC 4-cilinder lijnmotor een genot om te ervaren. De originele gereedschap set, reservewiel en krik zijn aanwezig. Deze tijdloze klassieker wordt geleverd met een zeer uitgebreide eigenaar- en servicegeschiedenis. Inclusief een gecertificeerde kopie van de Heritage-records en een zeer zeldzaam gezien eigenaarsmanual, persoonlijk ondertekend door Donald Healey. Kortom, deze Austin Healey "Le Mans" uit 1955 is niet zomaar een auto, het is een tijdloos meesterwerk dat de essentie van het gouden tijdperk van de motorsport vastlegt.
Het bezitten van dit ware icoon van Britse stijl en techniek is een droom die uitkomt voor elke liefhebber van klassieke autos.
Deze Austin Healey heeft Nederlands papierwerk waardoor hij makkelijk in elk EU-land te registreren is.
Bel 0031623679846 voor meer informatie.
Wij verschepen naar elke locatie in de wereld. Vraag onze partner FreightHammer een gratis offerte! (http://www.freighthammer.com/)

Wir sprechen Deutsch, We speak English, Nous parlons Francais, Wij spreken Nederlands.


GEÏNTERESSEERD IN DEZE AUSTIN HEALEY?

Dominique Franssens
info@legendaryclassics.nl
+316 2367 9846

Bedrijfsgegevens

Alleen op afspraak

Maandag - Vrijdag: 10.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 14.00


           
Morgen Internet - Zorgeloos website
totop