VERKOCHT PORSCHE 356

OVER DEZE CLASSIC

Met gepaste trots presenteren wij deze zeer zeldzame, prachtige 1960 Porsche 356B 1600S Roadster.
De populaire 356 Roadster van Porsche werd geintroduceerd voor het modeljaar 1960 als vervanging van de eenjarige Convertible D, de meer beschaafde opvolger van de Speedster. De nieuwe T-5 Roadster bracht verschillende opvallende veranderingen in het uiterlijk: de voorste spatborden en koplampen waren verhoogd, evenals de voor- en achterbumper, om beter om te gaan met stedelijk parkeren. Nieuwe verticale bumperbeschermers hielpen ook in dat opzicht. Aan de neus onder de voorbumper werden nieuwe remkoeling inlaten toegevoegd. Er waren nieuwe gegoten aluminium Alfin-remtrommels met ijzeren voeringen en de remmen hadden een betere afdichting om water af te stoten.
De nieuwe Roadster deelde veel van de comfortattributen van de Cabriolet D, inclusief rol bare ramen, comfortabele stoelen en een goed geconstrueerde cabriokap met een zwartgeverfd frame en een omhullende kunststof achterruit. Voor degenen met competitie in het achterhoofd, kon de voorruit worden verwijderd. Roadsters, Speedsters en de Convertible D, werden al snel populair in amateur-racewagens over de hele wereld.
Dit exemplaar heeft een aantal jaren geleden een totale body of restauratie ondergaan.
De algehele conditie is zeer goed, omdat de auto de afgelopen jaren maar in een paar amateur-rally's is gereden. Deze Roadster vertoont slechts enkele kleine sporen van gebruik.
Body en onderstel zijn absoluut roestvrij. De technische kant is zonder meer sterk.
Remmen, schokbrekers, elektrische systemen enz. Zijn allemaal up-to-date. Deze 356B Roadster heeft mooie signaalrode lak en goed chroom.
Het zwarte kunstlederen interieur is als nieuw en natuurlijk ontbreken er geen schakelaars of zijn er kapotte wijzerplaten. De soft top is slechts een jaar geleden vernieuwd en is als nieuw.
Kortom een prachtige in hoge mate begeerde wagen voor de collectioneur en een goede investering.

Het certificaat van echtheid vermeldt het volgende:
Modeljaartype: 1960 356B / 1600S Roadster
Voltooiing van de productie: 03/03/1960
Motor nummer: 86056
Transmissie nummer: 35736
Kleur exterieur: Signaal rood
Materiaal/ interieur kleur: Rood kunstleer (veranderd in zwart)
Optionele uitrusting: verstelbare stoelen/ conti-banden
We verzenden naar elke locatie ter wereld.
Aarzel niet om 0031623679846 te bellen voor meer informatie.

Wir sprechen Deutsch, We speak English, Nous parlons Francais, wij spreken Nederlands.


ZOEKT U DEZE PORSCHE 356 ?

Het exemplaar op deze pagina is helaas verkocht. De kans is echter groot dat wij eenzelfde of soortgelijk exemplaar in onze collectie hebben. Wilt u liever dat wij voor u op zoek gaan? Geen probleem. Plaats een zoekopdracht via onze website.


Bedrijfsgegevens

Alleen op afspraak

Maandag - Vrijdag: 10.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 14.00


           
Morgen Internet - Zorgeloos website
totop