VERKOCHT MERCEDES-BENZ 280

OVER DEZE CLASSIC

We zijn in de wolken met de komst van deze onberispelijke frame off gerestaureerde 1968 Mercedes Benz 280 SL in het prachtige DB 291 Donker Olijf groen.
Er zijn tal van superlatieven die deze vlekkeloze restauratie kunnen beschrijven.
De auto heeft Classic Data 1.
Elk aspect van deze auto is zorgvuldig gerestaureerd of vervangen door originele Mercedes Benz Classic-onderdelen. Dit is een auto waar werkelijk kosten noch moeite voor zijn gespaard. Er is een volledig herstelbestand beschikbaar dat op verzoek kan worden verstrekt.

Deze Mercedes Benz 280 SL Pagode met automatische versnellingsbak is de mooiste Pagode die een toegewijde Mercedes Benz-verzamelaar kan bezitten.
De Mercedes-Benz W 113 werd geintroduceerd op de Autosalon van Geneve in 1963 en werd geproduceerd van 1963 tot 1971. Hij verving zowel de 300 SL als de 190 SL.
De Mercedes 280 SL werd voor het eerst geintroduceerd in december 1967 en bleef in productie tot en met 23 februari 1971.

De W 113 SL is ontwikkeld onder auspicien van Mercedes Benz technisch directeur Fritz Nallinger, hoofdingenieur Rudolf Uhlenhaut en Stylinghoofd Friedrich Geiger.
De hoofdontwerpers waren Paul Bracq en Bela Barenyi, die hun gepatenteerde, enigszins concave hardtop creeerden, die de bijnaam "Pagode" inspireerde.
Alle modellen waren uitgerust met een zes cilinder lijnmotor met brandstofinjectie met meerdere poorten. De motorkap, het kofferdeksel, de deurbladen en de tonneaucover zijn gemaakt van aluminium om het gewicht te verminderen. Het relatief korte en brede chassis, gecombineerd met een uitstekende vering, krachtige remmen en radiaalbanden gaven de W 113 een uitstekende wegligging.] De styling van de voorkant, met zijn karakteristieke rechtopstaande Bosch "fishbowl" koplampen en eenvoudige chromen grille, gedomineerd door de grote driepuntige ster in het neuspaneel, een eerbetoon aan de 300 SL roadster.
W 113 SL's werden typisch geconfigureerd als een "Coupe / Roadster" met een soft-top en een optionele verwijderbare hardtop. Een 2 + 2 werd geintroduceerd met de 250 SL "California Coupe", die een neerklapbare achterbank had in plaats van de soft top.

Bel 0031623679846 voor meer informatie.
Wij verschepen naar elke locatie in de wereld. Vraag onze partner FreightHammer een gratis offerte! (http://www.freighthammer.com/)

Wir sprechen Deutsch, We speak English, nous parlons Francais, Wij spreken Nederlands.


ZOEKT U DEZE MERCEDES-BENZ 280 ?

Het exemplaar op deze pagina is helaas verkocht. De kans is echter groot dat wij eenzelfde of soortgelijk exemplaar in onze collectie hebben. Wilt u liever dat wij voor u op zoek gaan? Geen probleem. Plaats een zoekopdracht via onze website.


Bedrijfsgegevens

Alleen op afspraak

Maandag - Vrijdag: 10.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 14.00


           
Morgen Internet - Zorgeloos website
totop