VERKOCHT PORSCHE 964

OVER DEZE CLASSIC

Legendary Classics heeft zojuist deze zeer mooie Porsche 911 Carrera 4 uit 1991 ontvangen. De auto wordt geleverd met een uitgebreide onderhoudsgeschiedenis en de Porsche boekjes en records.
Oorspronkelijk werd de auto afgeleverd in Duitsland, waar hij de eerste twintig jaar van zijn leven heeft gestaan. De auto werd vervolgens naar Belgie geimporteerd door een Porsche-verzamelaar die de auto in zijn verzameling hield waar hij zorgvuldig werd onderhouden door Porsche-specialisten.

De Porsche 911/964 werd geproduceerd tussen 1989 en 1994.
De 964 benaming is de interne codenaam gegeven door Porsche voor de 911 Carrera 2- en 911 Carrera 4-modellen, die simpelweg de badge Carrera 2 en Carrera 4 kregen. De term 964 wordt tevens vaak gebruikt door autopublicaties en Porsche-enthousiastelingen om ze te onderscheiden van andere generaties van de Carrera.

De 964-serie is ontworpen door Benjamin Dimson tot en met januari 1986 en bevatte aanzienlijke herzieningen van de styling ten opzichte van eerdere 911-modellen, met name de meer geintegreerde bumpers. Het was de eerste auto die werd aangeboden met Porsche ‘s Tiptronic automatische transmissie en vierwielaandrijving als opties.

De 964 werd beschouwd als 85% nieuw in vergelijking met zijn voorganger, de Carrera 3.2. De eerste 964's die in 1989 verkrijgbaar waren, waren "Carrera 4" -modellen met vierwielaandrijving; Porsche voegde in 1990 de achterwiel aangedreven Carrera 2-variant aan het assortiment toe. Beide varianten waren leverbaar als coupe, Targa of Cabriolet. De 964 Carrera was de laatste generatie die werd verkocht met het traditionele verwijderbare Targa-dak.
Een nieuwe atmosferische motor genaamd de M64 werd gebruikt voor 964-modellen, met een cilinderinhoud van 6 liter van 3,6 liter. Porsche heeft de ophanging grondig herzien en de torsiestaven vervangen door schroefveren en schokdempers. Andere verbeteringen die aan het 964-model werden toegevoegd, waren stuurbekrachtiging en ABS-remmen; beide waren standaarduitrusting voor de 964.

De bumpers en mistlampen aan de buitenkant kwamen in een lijn met de auto voor een betere aerodynamica. Een nieuwe elektrische achterspoiler die bij snelheden van meer dan 80 km / u omhoog werd gebracht en bij lagere snelheden gelijk met de achterklep van de motor werd neergelaten. Een herzien interieur met standaard dubbele airbags vanaf eind 1989 voor alle Noord-Amerikaanse productie-auto's uit 1990. Een nieuw automatisch klimaatregelsysteem zorgde voor verbeterde verwarming en koeling. Herziene instrumenten bevatten een groot aantal waarschuwingslichten die waren vastgemaakt aan het centrale waarschuwingssysteem van de auto om de bestuurder te waarschuwen voor een mogelijk probleem of storing.

De ophanging werd opnieuw ontworpen met behulp van schroefveren in plaats van torsiestaven, de eerste grote technische wijzigingen sinds de oorspronkelijke 911. De voorwielophanging gebruikte MacPherson-veerpoten, een systeem dat werd voortgezet voor alle volgende versies, maar de achterwielophanging behield semi-draagarmen.

Deze Porsche uit 1991 is op afspraak te bezichtigen in onze showroom in Etten-Leur, Nederland.

Bel 0031623679846 voor meer informatie.
Wij verschepen naar elke locatie in de wereld. Vraag onze partner FreightHammer een gratis offerte! (http://www.freighthammer.com/)

Wir sprechen Deutsch, We speak English, Nous parlons Francais, Wij spreken Nederlands.


ZOEKT U DEZE PORSCHE 964 ?

Het exemplaar op deze pagina is helaas verkocht. De kans is echter groot dat wij eenzelfde of soortgelijk exemplaar in onze collectie hebben. Wilt u liever dat wij voor u op zoek gaan? Geen probleem. Plaats een zoekopdracht via onze website.


Bedrijfsgegevens

Alleen op afspraak

Maandag - Vrijdag: 10.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 14.00


           
Morgen Internet - Zorgeloos website
totop