VERKOCHT PLYMOUTH OVERIGE

OVER DEZE CLASSIC

Bij Legendary Classic zijn we trots op de auto's die in onze collectie worden opgenomen, met deze Plymouth Roadrunner uit 1970 is het toch een paar niveaus hoger dan elke andere auto.
Deze Roadrunner is volledig onder handen genomen en gereviseerd met het allerhoogste niveau van restauratie door de gekende firma Pro Speed Engineering.
Pro Speed Engineering is gekend om de restauraties die ze uitvoeren en deze Roadrunner is daar zeker een voorbeeld van. De aandacht voor elk detail is superieur en nauwkeurig. Al het werk is gedaan met de originaliteit in gedachten en er zijn geen updates doorgevoerd die de originaliteit van de auto zouden veranderen of aantasten.

De motor is geheel gedemonteerd en alle onderdelen zijn gereviseerd of indien niet te redden, vervangen.
De originele "BEEP-BEEP" Roadrunner-handelsmerk claxon is bewaard gebleven om net die extra leuke toets te geven die een Roadrunner-liefhebber zou waarderen.

De uitsplitsing van het chassisnummer is als volgt:

R-identificatie van het merk
M - Middenklasse
23- 2 deur Hardtop Coupe
N - Motortype 383 CID Hi-perf. V8
O - Jaar 1970
E - Productielocatie Los Angeles, CA
129650 -productie volgnummer

De Plymouth Road Runner is een middelgrote auto met een focus op prestaties, gebouwd in de Verenigde Staten tussen 1968 en 1980. In 1968 gingen sommige van de originele muscle cars van hun oorsprong weg als relatief goedkope, snelle auto's omdat ze functies kregen. en in prijs gestegen. Plymouth ontwikkelde de Road Runner om een lager geprijsd basismodel op de markt te brengen voor zijn luxe GTX.

Plymouth betaalde $ 50.000 aan Warner Bros. - Seven Arts om de Road Runner-naam en gelijkenis van hun Wile E. Coyote en de Road Runner-cartoons te gebruiken (evenals een "piep-piep" hoorn, waarvoor Plymouth $ 10.000 betaalde om te ontwikkelen). De Road Runner was gebaseerd op het Chrysler B-platform (hetzelfde als de Belvedere en Satellite), als een back-to-basics mid-size prestatieauto.

Het modeljaar 1970 heeft een opnieuw ontworpen uiterlijk aan de voor- en achterkant in vergelijking met de carrosserie uit 1968. De updates op het model uit 1970 omvatten een nieuwe grille, een stoffen en vinyl zitbank, motorkap, voorspatborden, zijpanelen, Kelsey-Hayes schijfremmen met een zuiger en zelfs niet-functionele scoops in de achterste delen.
Het ontwerp en de functionaliteit van de Air Grabber-optie is gewijzigd. Een schakelaar onder het dashboard bediende een vacuum servo om de naar voren gerichte lepel langzaam omhoog te brengen, waardoor aan weerszijden haaientanden zichtbaar werden. 'High Impact'-kleuren, met namen als In-Violet, Moulin Rouge en Vitamine C, waren voor dat jaar beschikbaar.
De motoropstelling bleef ongewijzigd, hoewel een zware handgeschakelde drie-versnellingsbak de standaardtransmissie werd, waarbij de vierversnellingsbak naar de optielijst werd gedegradeerd, samen met de Torque Flite-automaat. De nieuwe kuipstoelen met hoge rugleuning werden gedeeld met andere Chrysler-producten met ingebouwde hoofdsteunen.
De verkoop van de Road Runner uit 1970 daalde met meer dan 50 procent ten opzichte van het voorgaande jaar tot ongeveer 41.000.
De dalende verkopen van Road Runner en andere muscle cars waren het gevolg van een stap van verzekeringsmaatschappijen om toeslagen voor muscle car-polissen toe te voegen, waardoor verzekeringspremies voor high-performance voertuigen een zeer dure propositie werden.
We hebben een uitgebreid dossier over het restauratieproces dat het hoogste niveau van vakmanschap van dit voortreffelijke gebouw aangeeft.
We verwelkomen elke liefhebber die geinteresseerd zou zijn in deze geweldige Roadrunner bij ons in de showroom in Etten-Leur.

Bel 0031623679846 voor meer informatie.
Wij verschepen naar elke locatie in de wereld. Vraag onze partner FreightHammer een gratis offerte! (http://www.freighthammer.com/)

Wir sprechen Deutsch, We speak English, Nous parlons Francais, Wij spreken Nederlands.


ZOEKT U DEZE PLYMOUTH OVERIGE ?

Het exemplaar op deze pagina is helaas verkocht. De kans is echter groot dat wij eenzelfde of soortgelijk exemplaar in onze collectie hebben. Wilt u liever dat wij voor u op zoek gaan? Geen probleem. Plaats een zoekopdracht via onze website.


Bedrijfsgegevens

Alleen op afspraak

Maandag - Vrijdag: 10.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 14.00


           
Morgen Internet - Zorgeloos website
totop